De Heen

Datum Route Chauffeur
De Heen

Boer

John

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Thoolseweg Halsteren 66 Goosens Reinier
Ritinformatie / verslag

Na het aflopen van de wekker kijk ik toch wel met verbazing naar de actuele buienradar. Er komen rond 9 uur blauwe vlekken onze kant op en trekken van zw naar no precies over onze route van vandaag. Na kort app contact fietsen we gewoon en handelen zonodig naar bevinding op het moment dat het echt gaat regenen. 
Daan is ook nu weer stellig: regen? Regenjack aan. Daarbij had ie zich waarschijnlijk ook wel verheugd om zijn eerste rit met de club te maken dus fietsen!

Er is een ruime opkomst van 31 leden en 1 belangstellende. Jody Lugger begint meteen met mankementen dus vertrekken we een paar minuten later, ondanks de onrust die bij sommige leden al opspeelde. Met overwegend wind mee fietsen we langs de Peterssluis richting de Heen. Binnen enkele kilometers is tot mijn verbazing al een paar keer “rustig aan” geroepen terwijl ik op kop nauwelijks de 30 aantikte. Toch het tempo aangepast en zo rijden we met een tevreden groep naar de Heen.

Tegenwoordig is de Heen ook de woonplaats van Mark. Dus staat partner Anne al op tijd naar ons uit te kijken om onze aanstormende groep op beeld vast te leggen. Hadden we tot dan wind mee, inmiddels komt die schuin van voren en kies ik voor het 2e of 3e wiel achter bijvoorbeeld Bas. Altijd goed toeven bij hem in het wiel. Ook Jochem Janse en Jody Lugger zijn vooraan present.

John van Broekhoven rijdt eventjes hard de Slaakbrug op maar al snel wordt hij weer ingerekend door het strakke tempo van o.a. Bas die heuvelop altijd weer een beetje meer druk op de pedalen geeft!

Op de Krabbenkreekdam zien we eindelijk Niels van de Watering op kop. Die rijdt een mooi tempo en hoewel ik af en toe merk dat ie eigenlijk veel harder wil blijft het tempo prima en voor iedereen te volgen.

En zo is de finale aangebroken. Bij de B rijdt een groepje van een man of 7-8 weg en begint aan de Rubeerdijk met een mooie voorsprong. Daarachter de 2e groep met oa mij daarin. Ik hoef kennelijk niet veel zorg om Rene Punt te hebben want die kan vandaag goed volgen, evenals Richard, die rijdt vandaag z’n eerste clubrit na zijn knie-operatie vorig najaar.

Op de Rubeerdijk zie ik de vluchters inmiddels dichterbij komen en besluit ik een poging te doen het gat dicht te rijden. Dat lukt snel waarna ik me weer meer achterin ga verstoppen of anderen helpen. Uiteindelijk wint Wouter Wilting. Bij de A is het Eric van de Watering die vandaag alleen op de finishfoto staat voor Charl en Rene (van Dongen)

Eric van de Watering wint de clubrit De Heen

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer