TC de Markies – Zaterdag ritten                               

Waarom? 

Als rittencommissie van TC de Markies willen we leden graag in de gelegenheid stellen om aan toertochten binnen of buiten onze regio deel te nemen. Het is erg leuk om met een aantal leden samen een dergelijke tocht in een andere omgeving te rijden: het is een leuke ervaring om over beroemde trajecten of heuvels te rijden, het is een sportieve uitdaging, en natuurlijk is het vooral ook een erg gezellige dag.  

Zaterdag ritten… 

Om deze toertochten te faciliteren en enigszins te stroomlijnen, wordt een gevarieerde lijst samen met een aantal toertochten die op een zaterdag of een feestdag worden gereden. Deze Zaterdag ritten zijn dus soms georganiseerde tochten, soms een route die we zelf bepalen.

Uitgangspunten:

  1. De tochten zijn meestal binnen twee of drie uur met de auto bereikbaar,  ook kan vanuit Bergen op Zoom een langere tocht van > 100 km als zaterdagrit worden ingediend.
  2. Bij georganiseerde toertochten altijd kan er meestal worden gekozen uit verschillende afstanden en zwaartes, zodat de rit aangepast kan worden aan de deelnemende Markiezen.
  3. De lijst wordt samengesteld op basis van wat de leden als mogelijke toertocht aangeven via de zaterdagritten-app-groep. Degene die de rit indient is in eerste instantie degenen die verantwoordelijk is voor het organiseren ervan (heen/terugreis, inschrijven, delen van kosten e.d.) 
  4. Het voorstel voor het rijden van een toertocht dient bij voorkeur 2 maanden tevoren worden ingediend.
  5. De rit wordt vanuit de app-groep op de website geplaatst door een van de website-beheerders.
  6. De lijst wordt bij aanvang van het seizoen gepubliceerd maar kan tot september nog worden aangevuld.

Wat niet de bedoeling is… 

Het is expliciet niet de bedoeling om ‘gewone’ trainingsrondjes op de Zaterdag in onze eigen omgeving als Zaterdagrit te markeren. TC de Markies is en blijft een tourclub die op Zondag haar routes fietst. 

Wie is er verantwoordelijk? 

De zaterdagritten worden dus in principe niet door TC de Markies georganiseerd maar door de leden zelf! Het idee is "slechts"dat deze lijst suggesties biedt aan leden om een toertocht te kiezen en zoals vermeldt onder punt 3 hierboven onderling af te stemmen wie er mee wil, welke afstand te rijden, hoe het vervoer te regelen en kosten te verdelen, et cetera.

Leden wordt gevraagd dit in de TC de Markies app bekend te maken en verder af te spreken, zodat zoveel mogelijk leden er weet van hebben en kunnen aanhaken. Door middel van het publiceren op de website wordt dit extra ondersteund.

Club-kilometers 

Het rijden van een tocht op zaterdag kan voor sommigen aanleiding zijn om de reguliere clubrit op zondag over te slaan. Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 februari 2020 is echter besloten dat de kilometers van een zaterdagrit niet meetellen als clubrit.

Voorwaarden voor een formele Zaterdag rit 

Van gereden zaterdag ritten kunnen verslagen voor de site worden aangeleverd, bij voorkeur ook met foto's!

De lijst met extra toertochten voor dit jaar vind je via de link hieronder.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer