Sprundel

Datum Route Chauffeur
Sprundel Dommele, van Daniel
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Heimolen Wouwse Tol 69

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

2e rit seizoen 2023. Andere omstandigheden, andere opkomst. Met 16 leden op de fiets en 1 in de bus vertrekken we om 9 uur voor een nat ritje naar Sprundel.

Daan is jammer genoeg nog niet goed in staat om met ons mee te fietsen, dat kost hem nog enkele weken geduld en herstel van zijn val enkele weken geleden. Een terugkeer a la Roglic is hem van harte gegund! Hierdoor is hij vandaag wel in staat de chauffeursbeurt van Lars over te nemen en kan op de Rozenvendreef aan de slag met een lekke band van Frank Tack. We hebben dan inmiddels al wat kilometers achter de rug over de natte wegen nadat het in de vroege ochtend behoorlijk heeft geregend. Gelukkig is het nergens glad hoewel ik aan mezelf merk dat ik de bochten aan het begin van dit nieuwe seizoen voorzichtig neem. Gevolg is dat ik na elke bocht een intervalletje moet doen om weer aan te sluiten bij mijn voorganger.

Met de wind grotendeels in de rug rijden we al snel via Rucphen over de daar pas aangelegde nieuwe randweg naar Sprundel om door het bos weer via Schijf terug te rijden naar Bergen op Zoom. Er is dan al door Jochem en Arjan besloten een korte A+B-finale te rijden vanaf de Westelaarsestraat.

Zelf had ik me al eerder voorgenomen niet aan finales mee te doen en meer hand- en spandiensten  achterin de leveren, vandaag hou ik zoveel mogelijk Rene Punt uit de wind en voor in de groep. Als we eenmaal op de Westelaar zijn rijden al snel groepjes weg en hou ik, ook bedoeld als trainingsarbeid, een tempo van tussen de 28 en 32 per uur aan want het waait best wel op kop. Mark, die vandaag zijn eerste rit van 2023 rijdt, sluit ook nog aan. Rene is ook nog in staat zelf kopwerk over te nemen, net genoeg voor mij om ff te recupereren. 

Van voren is het opnieuw Charl die als eerste de streep passeert voor Huub, het kopwerk houden we vandaag ook weer in de familie en Arjan. Jo Lugger is de eerste B- renner die in het wiel van Jochem Nieuwdorp de streep passeert.

Bij het terugrijden gaat Piet naar verluidt te voet rechtsaf de Prins Bernhardlaan in na zijn uitglijer van vorige week.

Volgende week weer een korte rit naar de Heen met hopelijk nu een mooie finale op het parcours met de Rubeerdijk.

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer