Standdaarbuiten

Datum Route Chauffeur
Standdaarbuiten Scherpenisse Chiel
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 89 Schijns Huub
Ritinformatie / verslag

Onder redelijke temperatuur vertrokken we om 9 uur voor een standaardritje naar buiten, Standaardbuiten dus. Volop vakantietijd, toch 23 leden inclusief Chiel die zijn eerste rit dit jaar meerijdt als bestuurder van de bus en zowaar ook 3 leden met een lekke band mag oppikken.

We rijden vandaag met een mooi gemiddelde, meestal 30-31, soms wat harder maar aan de achterkant van de groep zie ik nooit leden in de problemen komen. Ook laten we ons hard voorbijrijden door de "Sterrijders". Nooit van gehoord trouwens.

Aan de achterkant is ook te merken dat er nog steeds niet consequent wordt gewaarschuwd voor tegenliggers. Meer dan eens zie ik door ook zelf te blijven opletten vooral argeloze fietsers tegemoetkomen zonder dat hiervoor een teken of waarschuwing wordt gegeven. 

In het laatste deel van de rit van vandaag reden we ook een aantal kilometers op de  rijbaan. Ik doel op de Achtmaalsebaan tot aan de afslag naar de Rozenvendreef bij Visdonk/Roosendaal. Het fietspad is hier ook geen goed alternatief vanwege de tegenliggers dus lijkt het beter dit deel van de route te vervangen door bijvoorbeeld via Lange Schouw en Horendonk terug te rijden. Als jullie andere ideeen hebben, reageer dan op dit verslag of stuur een app.
Aan het begin van de Achtmaalsebaan sluit in zijn geliefde zomertenu ook de enkele uren daarvoor vanuit Bangkok ingevlogen Lars aan. Die heeft het laatste deel van de clubrit aangegrepen om meteen al wat uren inspanningen te doen en zo de hele dag wakker zien te blijven.

Voor de finale had ik niet het juiste gevoel in de benen en daarom probeer ik toch maar eens als eerste te demarreren. Tja. Niet als er 1 van van de Watering meerijdt want direct zie ik rechts van me iemand, Niels dus, veel harder dan ik echt wegspringen waarop ik mijn eigen poging maar omzet in aanklampen. Dat lukt toch wel goed en even later rijdt ik een Amedeo en Jan voorbij die even de 2e adem moeten zoeken en doorat het vooraan stil valt kunnen ze ook weer aansluiten. Vervolgens is het mijn eigen meesterknecht Huub die flink aan de boom schudt maar ook op de Schouwenbaan kan ik goed blijven volgen. Nabij het zoombruggetje wordt het erg druk met auto's die er in beide richtingen rijden. Heet verstand slaat  toe en tot op het fietspad houden we het tempo even in en wachten de voorste rijders op de laatste. Zonder verkeerstechnische problemen slaan we linksaf de Westelaarsestraat op waar nog wel enkele demarrages volgen van Niels, Huub en Gaetano zijn maar zonder dat dat tot een serieuze vlucht leidt. Wel wordt het duidelijk dat vandaag opnieuw Niels wel de beste benen in deze groep heeft. In de laatste 500 meter laat ik de groep die de sprint aangaat lopen en achteraf begrijp ik dat niet zo goed van mezelf. Ik neem me voor dat de volgende keer toch anders aan te pakken zodat ik in elk geval in de laatste kilometer al achteraan hang. Kortom er zat meer in vandaag dan de voorlaatste plaats die ik dan alleen nog maar veroverde omdat Gaetano het na z'n zoveelste poging wel gezien had.

Volgens Charl (want die zat er weer bij) was de uitslag 1. Niel, 2. Charl, 3. Rene (van Dongen, geen Punt), 4. Frank Tack, 5. Lars, 6. Jochem Janse, 7. Amedeo

Bij de B was er de vraag wie nu de te kloppen man was omdat John vroegtijdig met een lekke band was uitgeschakeld. De uitslag volgens Richard: 1. Machiel Jacobs 2. Piet van Egeraat en 3. Richard

Volgende week rijden we naar "Den Inkel", de week daarna, 21 augustus rijden we een Vuelta-rondje naar Baarle Nassau en terug. Binnenkort meer informatie hierover (vertrektijd, eindlokatie BoZ en andere zaken) volgt.

En als je toch wel mee wilt rijden met de Ardennentocht van 11 september laat dat dan z.s.m. weten in de aan Arjan of via de app.

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer