Oud en Nieuw Vossemeer

Datum Route Chauffeur
Oud en Nieuw Vossemeer

Maartense

Robbert

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Korteven Halsteren 78 Schijns Huub
Ritinformatie / verslag

Verslag clubrit Oud- en Nieuw-Vossemeer
(“Sabotage binnen de familie”)

We schrijven zondag 19 juli 9:00u bij zwembad de schelp in Bergen op Zoom. De start van de 3e rit na de corona maatregelen. Het was lekker druk, ik schat een man of 30. Iron en ik konden ze goed zien want we waren te laat want iemand moet toch te laat zijn als er geen van de Watering aanwezig is.

Er stond een mooie tocht over Oud- en Nieuw-Vossemeer op de planning die ons als eerste over de Oesterdam zou leiden. De buschauffeur vandaag was Robbert Maartense maar helaas had hij geen dienst vandaag en heeft de wegkapitein van de dag zijn dienst over genomen, bedankt Huub. Rene van D nam op zijn beurt de taak als wegkapitein op zich en reed de ganse rit met Bas op kop! De rit verliep vlekkeloos en er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. Je kon wel merken dat Walter er weer was want iedereen moest toch een niveautje harder praten dan normaal. Ook zoon Wout was er weer bij en die ging vandaag voor z’n jaarrecord aan kilometers, meer dan 41km, chapeau Wout!
Zoals te doen gebruikelijk waren er wat A-kleppers achterin te vinden en was de rood-wit-blauwe trui achterin te vinden. Al zag ie er wat bleekjes uit op het eerste gezicht.

Bij de finale werd de groep volgens mij netjes in tweeën gedeeld. Met een man of 14/15 reden we de A-finale in. Er was onderweg al flink wat gespeculeerd en er werden aardig wat verbondjes gesloten. Johan is naar mijn inzicht altijd goed in deze bagger finale (ik ben zelf altijd slecht hier, behalve die keer dat ik Rene van D op de streep over de knie legde) en uiteraard hadden Denny en Iron een ontsnapping beraamd. Maar....laat ik niet volledig voorbij gaan aan de altijd sterke Kwinten, die hebben we eigenlijk niet meer gezien! Knap gereden!
Al snel had Denny, zoals aangekondigd, er genoeg van en reed weg. Z’n maat Aeron dacht dat gaatje poef ik wel ff dicht maar ik denk dat z’n sokken wat afgezakt waren waardoor Denny stiekem best even vooruit bleef. Rutger, Yasta, Johan, Daan en Rene reden op hun beurt het gaatje dicht naar Denny. Ik dacht op dat moment dat we die niet meer terug zouden pakken maar er is in deze groep gesaboteerd! Niet eens door de aanwezigen in de groep maar door niemand minder dan Jan-Kees! Hij was zo spontaan om vanuit Spanje een lekker pannetje Paella op te sturen naar z’n broer. Helaas er niet bij stil gestaan dat deze dan zeker een dag of 4-5 onder weg zou zijn. Daan liet zich niet kennen en wurmde z’n lievelingsgerecht naar binnen. Met op de zaterdag als gevolg dat hij de remsporen in het toilet van dichtbij kon bekijken en vervolgens alle tegels van het toilet kon tellen. Weg energie! Op Daan hoefde je je geld dus niet te zetten! Johan, zoals gezegd altijd goed in Halsteren, gooide hem op de 11 op de rubeerdijk nadat we met de voorste twee groepen weer bij elkaar kwamen. Weg Johan! Die had een leuk gat en wederom dacht ik, zonder een trap te veel te doen, die zien we niet meer terug! Maar daar dachten wederom Yasta, Denny en Rutger anders over. En uiteindelijk reden we met een aardig clubje het gaatje naar Johan zo goed als dicht. Ik zat strak in het wiel bij Rene en rook m’n kans. Tot het laatste bochtje voor het viaduct zat ik er lekker bij. De groep rijdt door de bocht maar er komt plots een fietser van links, Rene zet z’n oogkleppen op en ramt m op de kruising. Ik schrok en knijp tóch in de remmen. Heel eventjes en ik had een gat van 20 meter. Toch nog dicht gereden en toen voelde ik m’n hart in m’n keel zitten, voor mij hield het op. Ik heb Rene gefeliciteerd met zijn overwinning in onze onderlinge strijd (die vooral vanuit mij komt). Yasta had op zijn beurt nog wat extra’s uit de benen geperst om alsnog Johan te pakken, Rene werd tweede en Jochem werd derde! Klasse gereden mannen! Yasta heeft hiermee de 5 minuten die hij op Eric verloor op de L’Iseran redelijk kunnen wegpoetsen, je zag de frustratie er af druipen! Denny speelde zoals altijd een mooie rol in de finale maar grijpt wederom naast het eremetaal.
Prima rit vandaag met dito weer! Volgende week gaan we vast weer naar een achterlijk Zeeuws dorpje waarvan niemand het bestaan weet maar kunnen we onze lol niet op omdat we onze geliefde sport weer kunnen uitoefenen.
Ik begreep van Richard dat er bij de B enkel door hem op kop is gereden en dat uiteindelijk Charl, Wout en Walter er met de prijzen vandoor gingen. Ik geef de pen door aan Wouter van W die vandaag probeert ook een keer op enter te drukken! Bedankt en tot volgende week!

Wouter W

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer