Rondje Roosendaal

Datum Route Chauffeur
Rondje Roosendaal

Groen

Joop

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 68 Schijns Huub
Ritinformatie / verslag

Eerste rit van het nieuwe seizoen! Vertrek om 9.00 uur bij de Schelp.
Zo staan we er dan ook klaar voor, met uiteindelijk 25 fietsende en 1 volgende buschauffeur vertrekken voor de eerste, tochtige, tocht van 2020!

De gevreesde regenbuien waren er wel deze ochtend maar dan voor 830. Het toch wel verwachtte/gevreesde bericht vanuit het bestuur dat de rit van vandaag wordt geannuleerd blijft uit.

Verheugd pak ik de al voorbereidde fiets uit de schuur en rij samen met Huub naar de Boulevard. Omdat ik zelf in de afgelopen maand nauwelijks, zeg maar niet, aan serieuze kilometers op de weg ben toegekomen ben ik benieuwd of alle virtuele kilometers op de TACX me wat zullen opleveren.

In elk geval heb ik me net als de afgelopen jaren weer voorgenomen in de finale als eerste weg te springen hoewel ik wel aan de/mijn mogelijkheden twijfel. Als het maar niet zo gênant word dat ik door de wind niet eens uit het wiel kan springen....

Belangrijk is het om vandaag vooral voorin te rijden. Daar zie ik vooral Jochem, Huub, Ludo, Bas, Jan Kees, Lars en Sjel op de eerste rij fietsen. 
Het eerste deel van de rit tot aan Oud Gastel is vooral met de wind mee. Het viaduct over de Roosendaalse Vliet is een eerste punt om even aan te zetten en zo ben ik samen met Ludo als eerste er overheen om elkaar vervolgens elkaar sprakeloos en zwaar hijgend aan te kijken....

Via Oud Gastel en Roosendaal-Noord/Borchwerf 3 rijden we nu met stevige wind op kop naar Zegge. De harde wind laat zich nu goed voelen maar ik merk aan mezelf dat ik een dag heb dat ik relatief goed met de neus in de wind kan blijven rijden. Ik doe geen langdurige aflossingen op kop en ik moet zeker nog wat tijd nemen om op te bouwen maar het gaat lekker. Enkelen zijn er ook die serieus zitten af te zien. Maar vervolgens zien we die met wind op kop vooruit rijden of een sprint naar het bordje zeggen " winnen" ....

Op de Rozevendreef hoor ik achter me iemand roepen over een gebroken spaak. Het blijken de winterkilo's van Sjel te zijn die een te grote belasting voor een van zijn wielen blijkt te zijn. Af en toe is er een waterig zonnetje, dreigen er grijze wolken maar valt er slechts even wat druppels. 

Kortom, de keuze om toch te fietsen blijkt ook achteraf de juiste.

In het tweede deel van de rit zien we vooral Jan Kees hard op kop werken, allicht omdat we nu werkelijk rond het prachtige Roosendaal rijden. In de laatste kilometers tussen Nispen en de Zoombrug blijf ik vooraan meerijden, respectievelijk Amadeo en Frenk rijden kortdurend net iets te hard van voren maar worden door Jan Kees weer bijgehaald.

Met 13 man rijden we de A-finale. Direct op de Zoombrug spring ik weg en rij daardoor een paar honderd meter zo'n 25 meter voor de groep die mij waarschijnlijk het " plezier van de eerste " versnelling" gunt. Het lukt me niet om solo tot aan het eerste kruispunt te rijden want Daan is evenals zijn broer al echt goed en komt me dermate hard voorbij dat ik geen seconde denk aan te pikken. Ik laat me dan ook bijhalen door de rest waar reacties van Eric, Jan Kees en Yasta ertoe leiden dat een groepje van 4 vooruit rijdt en blijft. Ik probeer aan te sluiten bij de achtervolgers maar op het moment dat ik naar rechts wil aansluiten zit ineens Wouter rechtsachter tegen me aan. Effe schrikken, ik dacht echt dat er een fietslengte ruimte was maar gelukkig kan Wouter zich in de modderige berm overeind houden. Ik besluit in elk geval even te wachten en zo mogelijk Wouter terug naar de groep te rijden. Ook Huub heeft nog niet de beste benen en besluit te helpen met " oprapen". Op de Schouwenbaan zien we de achtervolgers met oa Jochem, Wim (Nederveen! Rijdt opvallend sterk!), Arjan en nieuw clublid Ivo Buijsen voor ons rijden. Huub en Amadeo proberen de kloof te overbruggen maar naar eigen zeggen een klassieke chasseurs patat halen we Huub en Amadeo weer terug. We nemen goed van elkaar over maar aansluiten bij de groep voor ons lukt niet meer. Wel rapen we nog 2 gelosten op. Allereerst Wim en nabij de Wouwse Tol Jochem. Na een paar kilometer rust voel ik me weer genoeg uitgerust mee op kop te draaien tot de laatste 300 meter. Vanaf daar laat ik de groepsspurt over aan de anderen. Inmiddels is Eric 2 minuten eerder (volgens Strava) als eerste over de streep gegaan en nog eerder daarvoor ging Charl als eerste bij de B over de streep. 

En zo zit de eerste rit erop. Hopelijk maakt het onstuimige, natte, stormachtige weer nu eens plaats voor wat prettiger fietsweer maar ondanks de harde wind kijk ik terug op een goede start van het nieuwe seizoen. En in elk geval ook geen ongelukken al had ik daar bijna zelf nog toe bijgedragen. Blijven opletten dus!

De komende zaterdag is er een "zaterdagrit"  vanuit Veenendaal gepland. Er zijn al een viertal belangstellenden dus hou de zaterdag-app in de gaten!

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer