Uitrijroute
Korteven
Finale
Halsteren
Afstand
155

Na een afwezigheid van ruim 20 jaar weer opgenomen in het routeboek van TC de Markies: De pijlerdam. Vroeger bekend als de Dammentocht maar die heeft tegenwoordig een andere invulling.

We rijden uit via Korteven en rijdens eerste de ons welbekende wegen naar Wilhelminadorp. Na de Zandkreekdam echter buigen we westwaarts om via het eiland Noord Beveland naar de Pijlerdam te fietsen. Hierbij rijden we dwars door oa. Wissenkerke.

Na de stormvloedkering buigen we weer westwaarts via de Stompetorenweg langs de oevers van de Oosterschelde. Na Serooskerke laten we Zierikzee rechts liggen en via de noordkant van Schouwen Duiveland passeren we oa Zonnemaire, Dreischor en Sirjansland. Bij Bruinisse pakken we de bekende route van rondje de Zeelandbrug op.

Voor Philipsland slaan we echter links af richting De Heen. Dit doen we om de afstand niet te veel te laten oplopen. We snijden hier de aanloop naar de finales af. Om toch een duidelijke splitsing te hebben rijden we eerst gezamenlijk naar Nieuw Vossemeer. Wanneer we bij de Molenweg aangekomen zijn slaat de A links op weg naar het gebruikelijk beginpunt van hun finale bij Heense Molen. De B slaat rechtsaf om binnen een kilometer weer linksaf te slaan, en dan zitten zij ook weer op bekend terrein.

Pijlerdam
Laatst geupdate: 10/6/2024

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer