Ardennenrit 2022

Datum Route Chauffeur
Ardennenrit - 2022

<geen>

<geen>

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Geen finale 65

Dongen, van

René

Ritinformatie / verslag

ARDENNENRIT 2022

Als een soort vervolg op zijn verjaardagsrit van vorig jaar, nodigde Rene Punt de club uit voor de jaarlijkse Ardennenrit met als start en finish zijn huisje in Biron in de Ardennen. Net als vorig jaar sloten nu een aantal gastrenners aan. Met 19 clubleden en 11 gastrenners was het al met al een peloton van 30 personen.

Na de bakken regen van gisteren was voor vandaag veel zon voorspeld. Dat was blijkbaar vooral voor Nederland want in Biron was de overvloedige mist overgegaan in lage bewolking maar tot aan de start rond 11 uur heb ik nauwelijks de zon gezien. Wel is het al 18 graden en staat er nauwelijks wind, dus hebben we weinig te klagen.

Om 11.00 uur staan we klaar voor de start en worden er nog wat foto's gemaakt. Drie minuten later komt de groep in beweging en rijden we zuidwaarts, zo'n beetje de route van vorig jaar in tegengestelde richting. Van een homogene groep is geen sprake en bij elk hoogteverschil, of dat nu steigend of dalend is, vallen de gaten bij bosjes. Dat betekent vooral veel wachten vandaag.

Rene v D en Rene P hebben een mooie route voor vandaag uitgezet met veel draaien en keren en fijne klimmetjes. Ondanks dat we door omstandigheden vandaag slechts 65 kilometer fietsen hebben we toch ruim 1000 hoogtemeters...

En hoewel we onderweg heel veel stil hebben gestaan was dat, voor zover ik kan nagaan, niet het gevolg van lekke banden: Die waren er vandaag niet! Wel had Jan Mens problemen met zijn versnellingen maar die kon met enig kracht zetten worden verholpen. Dat er geen lekke banden waren is eigenlijk wel een wonder als je de staat van veel wegen ziet. Zoals we dat eigenlijkwel gewend zijn in de Ardennen hier lag het asfalt er op veel plaatsen beroerd bij....

Rond 15:00 uur zijn we weer terug. Inmiddels is het zonnetje goed doorgebroken en is het aangenaam vertoeven in de tuin van Rene. Het duurt nog tot vijf uur alvorens het eten gebracht zal worden en dus genieten we van de lekker nazomer en kijken een aantal leden naar de vijfde overwinning op rij van Max in Monza.

Als het eten gearriveerd is vallen we massaal aan. We laten het ons goed smaken en constateren dat er voldoende is en nog lekker ook! Als iedereen zijn buik volgegeten heeft maken we ons op om weer richting huis te vertrekken. Ik bedank Rene en Therese voor de gastvrijheid en alle organisatie. Ook nog een speciaal bedankje voor Corrina en Ellen voor al hun hulp, zij maakten deze dag ook mogelijk!

Daan

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer