Randje Tholen

Datum Route Chauffeur
Randje Tholen

Bosters

Frenk

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Thoolseweg Halsteren 88 Schijns Huub
Ritinformatie / verslag

Het "Randje Tholen" is geboren uit de wens delen van Tholen vanaf een andere kant te bekijken of nieuwe delen te bekijken. Daar komen we met deze route voldoende aan toe!

Kort voor negen uur melden zich toch nog ruim 25 leden voor deze rit met vanochtend wat onzekere weersvoorspellingen. Ik sein Frenk wat bijzonderheden over de route van vandaag in. Huub besluit op aandringen niet weg te rijden langs de Waterschans i.v.m. mogelijke gladheid veroorzaakt door zeemeeuw-uitwerpselen op het fietspad. Met gladheid neem ik tegenwoordig geen risico meer dus rijden we via de Callandweg naar de brandweerkazerne om daar 2 nette lusjes via het officieel fietspad te rijden richting Theodorushaven. 
Vooral Huub verzet vandaag veel kilometers op kop met in eerste instantie Paul (Vereijken) en Sjel. Eenmaal op Tholen rijden we via de Peukepolder richting Poortvliet en Scherpenisse waar we een nieuwe lus over de Randweg rijden om vervolgens nog meer nieuwe lusjes over Malland en het gebied ten westen van St. Maartensdijk te rijden. Nabij Malland is verse steenslag gestrooid die er bij een eerdere verkenning niet lag. Gelukkig valt er nauwelijks een druppel uit de toch wel donkere, dreigende lucht die doet vrezen dat er veel neerslag uit het noordwesten aan komt.

Frenk is het contact met de bus verloren door een pechgeval van Rutger die door Wouter wordt bijgestaan maar ondertussen zijn we met de groep kilometers verderop. Frenk wordt naar een duidelijk herkenningspunt gestuurd nabij de molen net buiten St. Maartensdijk. Als we daar over de Zoetemelkseweg rijden kan Frenk met achter de bus Rutger en Wouter weer aansluiten. Vervolgens rijden we nog een mooi lusje over de Veerhoekseweg en Krokkeweg, zo'n beetje rond " Malland". Via de Hollaerepolder én de Hiksepolder (nog een nieuw lusje) waar we nog net een irrigatie-douche kunnen ontwijken komen we weer op de weg naar de brug. De gebeurtenissen bij de B zijn al door Wouter in zijn wekelijkse bijdrage beschreven, bij de A is het Folke die bij zijn 2e vluchtpoging wegrijdt. Vervolgens springt gastrenner Ed er achteraan maar slaagt er niet in tot bij Folke te komen. Op de Stoofdijk en Rubeerdijk zijn vooral Arjan, Yasta en Niels actief en na een 3e versnelling vooraan moet ik laten lopen en besluit samen met Richard de weg te vervolgen. Op de Glymesweg rijdt Yasta naar Folke toe om samen de betwisten wie vandaag als eerste de streep passeert. Yasta heeft duidelijk meer power in de benen en pakt er weer een zege bij vandaag. Folke wordt 2e en Niels 3e. Volgens mijn inschatting weerspiegelt dat ook wel de werkelijke krachtsverhoudingen bij de deelnemers van vandaag. Ja, jammer Lars, weer 4de maar ik zou er voor tekenen al is dat geen podium!

Joop heeft op de Rubeerdijk de groep ook nog laten lopen en gaandeweg kan ik nog wel een redelijk tempo onderhouden en kom ik met Richard dichterbij. In de laatste kilometer versnelt Joop toch nog even en rijdt ik met "Richard"  op basis/volgorde van leeftijd naar de streep.... 
Voor degenen die van mij nog foto's verwachten: helaas helaas helaas, je kunt een microchip op 2e manieren in de camera plaatsen. Op de goede of de foute manier......Echt spijtig vooral met de mooie onheilspellende wolkenpartijen boven het eiland. Ik stel dan ook voor de route Lange Schouw/Schijf te vervangen door deze route.....en dan ook in de winter....
Gelukkig zijn er ook nog filmpjes van Frenk en Iron!

Sportieve groeten,

Reinier Goosens

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer