Wolphaartsdijk

Datum Route Chauffeur
Wolphaartsdijk

Boer

John

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Korteven Ossendrecht 137

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

 

Ritje chaos naar Wolphaertsdijk!

Vandaag weer een vroege start vanwege onze clubrit naar kleding sponsor Reysport in Wolphaertsdijk. Walter kiest voor een rondje Lange Schouw om 10:00 vanaf het Appeltje. En Roy duikt zijn bed in na de nachtdienst, maar toch 25 leden aan de start en John Boer als chauffeur.

Er staat flink wind na de warme dag van gisteren als ik naar Bergen fiets. Jochem is ritkapitein en start samen met Rene op kop maar zijn navigatie werkt niet, wat wij later nog wel gaan merken... Vanaf Korteven vindt Rene het genoeg en fiets ik samen met Jochem op kop. Wij hebben vol wind tegen en blijven tot Yerseke op kop rijden, even ondersteund door Albert en Rene. Dan vinden wij het genoeg maar er is niemand die wil overnemen dus valt het helemaal stil. Arjan neemt dan wel over.

Bij Kapelle zijn wij de weg kwijt. Een mooi Markies tafereel ontstaat. Iedereen weet de weg maar niet dezelfde. Wij hebben geen Tom Tom maar wel John John (van Broekhoven) bij ons die ons keurig langs Goes gidst. Wij zitten weer op de goede route maar bij Wolphaertsdijk fietsen wij weer een ruime lus om dit dorp heen zodat wij voor de koffie nog wat extra kilometers maken.

Groepsfoto bij kledingfabrikant Reysport in Wolphaartsdijk

De koffie bij onze kledingleverancier smaakt prima en na de jaarlijkse groepsfoto stappen wij weer op de fiets. Nu rijden wij op initiatief van Reinier de route via Endewegen en ‘s Heer Arendskerke zuidwaarts onder langs Goes. Wij hebben windje mee waardoor het tempo flink omhoog gaat. Na de Vlakebrug gaan wij niets rechtstreeks naar Kruiningen maar nemen wij weer een extra lus langs het kanaal van Zuid Beveland. Wederom staan wij stil als wij op een t splitsing niet weten of wij links of rechts gaan en Wouter maar aangeeft rechtdoor te gaan de bossage in.

Na een extra lus door de wijk Havenhoofd bij Kruiningen denk ik dat wij naar den Inkel rijden maar weer volgt een extra lusje over Waarde. Het blijft een verrassend chaotisch ritje vandaag. Eenmaal weer op de juiste route komen wij al snel op ons finale parcours. Arjan leidt ons langs het neutrale blokje en blijft ook in de finale op kop rijden. Wij hebben wind mee dus het tempo ligt zo rond de 46. Totdat Denny besluit dat hij lang genoeg heeft gewacht en er tussen uit knijpt.

Wachten op de stoomtrein naar Borsele

Dik boven de vijftig fiets hij weg en houdt dit tempo knap vol. Zeker als ik zie dat mijn teller regelmatig boven de vijftig komt. De achtervolging wordt gedaan door uiteraard Arjan maar ook Rene, Jochem en Albert verzaken niet. Jochem komt alleen te rijden in de achtervolging op Denny maar wordt weer terug gepakt. Vanaf de klim naar de Bathse Brug helpen Reinier (die een goede A finale reed) en ik ook volle bak mee in de achtervolging. Hoewel het even lijkt dat wij het gat verkleinen richting Denny wint hij uiteindelijk afgetekend. Knap hoor na zo’n lange solo.

Op het laatst komen Rutger, Daan en Folke nog naar voren wat niet helemaal vreemd is want die hebben wij eerder in de finale niet gezien. Folke en Daan worden 2 en 3 voor Rene , Frenk en mijn persoontje. Het tempo in onze terugrit naar de Plaat blijft hoog vooral door Frenk sr. die heel veel energie over heeft.

Bij het Strandhuys blijven wij lang hangen. Na de koffie komen de Westmalle, Hoegaarden en Appel Bandits op tafel. Onze clubkampioen heeft de leiderscapaciteiten van Donald Trump en onze columnist stapt over naar de Pedaleurs zijn enkele fake news onderwerpen. Pas tegen half drie fiets ik naar huis. Rene van Dongen moet zich dan nog haasten om op tijd bij de Maria Ommeganck te zijn.

Het was weer memorabel maar ik ben blij dat wij volgende week weer een “ gewoon “ ritje met finale hebben die om 09:00 start. Minimaal 40 leden aan de start is de challenge!

Lars.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer