Stampersgat

Datum Route Chauffeur
Stampersgat

Beek, van der

Lars

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 86

Hermes

Jan

Ritinformatie / verslag

De clubrit van deze dag is Stampersgat. Een rit die al op het programma stond toen ik in 1995 lid werd maar door diverse veranderingen in onze omgeving toch een paar maal een parcourswijziging onderging.

In dit pinksterweekeinde zijn een aantal leden vooral ook actief in ritten zoals Tilff-Bastogne-Tilff of de Ludo Vriens Toettocht. Het aantal leden wat vandaag de clubrit meefietst is niet echt laag maar ook weer niet daverend druk. Aangevuld met een paar gastrijders begeven we ons vandaag op aangeven van Jan Hermes op weg via de zuidelijke uitrijroute over d’n Eimeule...

Dat is al de eerste wijziging op deze rit. Via Heimolen en Zoomvlietweg rijden we via Heerle een beetje anders dan anders naar Welberg. Onder aanvoering van Jan, Huub, Jan Kees en mezelf rijden we naar de Kruislandsedijk om vervolgens op het fietspad richting Dinteloord enkele van de laatste roparunners te passeren en onderwijl nog aan te moedigen. 

Een mooi stukje van deze route is de zuidzeedijk die van west naar oost in de richting van Stampersgat loopt. Gelukkig is dit weggetje niet voorgoed geblokkeerd geraakt door de A4 dus zet ik me meteen op kop met Huub maar na een paar kilometer merk ik nog even onvoldoende lucht en power over te hebben en is gelukkig Sjel er als de kippen bij om over te nemen. Inclusief een groot deel van de finale zien we hem niet meer uit de voorste gelederen verdwijnen. 

Ik trek zelf nog even een sprintje op het viaduct over de Roosendaalse Vliet waarna we linksaf de Gastelsedijk op rijden naar Stampersgat. Daar gaan we onder het tunneltje door met de welbekende paaaaaaaaltjes om vervolgens via de st. Antoinedijk naar Standaardbuiten te rijden waarna we voorlopig wind in de rug hebben omdat we nu in westelijke richting terug naar Bergen op Zoom fietsen. Veel bijzonderheden zijner tijdens de rit niet te vermelden buiten het opvallend aantal sanitaire Stops van Kees Simonis. Het gebied in de driehoek Oudenbosch-Zegge-Roosendaal is met onder andere de aanleg van de nieuwe oostelijke randweg van Roosendaal (of is het de westelijke randweg van Oudenbosch?) ook van invloed op de route die we volgen. Hoewel Jan Hermes oorspronkelijk uit deze omgeving komt lukt het niet helemaal overal op de juiste plek rechts- of linksaf te slaan maar uiteindelijk komen we door Zegge weer op de geplande route uit.

Via de Langendijksestraat en de Rozevendreef rijden we via Nispen naar de laatste finale kilometers van de dag. I.v.m. De wegwerkzaamheden op de Schouwenbaan rijden we met de A eerst een lusje linksaf via de Mariabaan, Hollandsedreef, Hoeksebaan en Ouwerveldenweg terug maar dan westelijk naar de Mariabaan. “Neutraal” rijden we naar de Westelaarsestraat, voor Huub betekent dit het onderhouden van koers control à 43 per uur. De wegwerkzaamheden lijken zo goed als gereed maar gedisciplineerd rijden we naar de Westelaar. Daar is het (dekselse) Daan die zich vandaag sterk voelt en alleen wegspringt. Vriend Arjan springt er achteraan maar trekt de hele meute met zich mee. De snelheid blijft hoog maar voor iedereen goed te volgen. Ik denk zelf nog aan een demarage met wind op zij over de leidingstraat maar ook daar is Daan en vervolgens ook Jan Kees actief vooraan en slaag ik er niet in voldoende ver voorin te komen. Niet getreurd, mede door de korte finale lukt het voor het eerst makkelijk om in de groep te blijven zonder terug te moeten vallen op de A2. De leider van de A2 , Kees Simonis, zowaar zelfs weg in de laatste 2 km. Wellicht toch als training om Denny tot diep in de finale nog te kunnen bijstaan? Uiteindelijk raakt niemand meer los zodat we een ware massasprint krijgen. In mijn beleving was het Yasta Michielsen die als eerste clublid (een niet lid was de snelste) de streep passeerde maar het blijkt dan toch Rutger Ronner te zijn geweest. Inderdaad, ik kan fietsen, gezichten en namen niet goed jit elkaar houden in dit geweld. Correct me if I’m wrong!

Als laatste maar deslaniettemin heel tevreden passeer ik als laatste de streep.

Naar ik aanneem zal onze vaste columnist iets melden over de B, wel weet ik uit betrouwbare bron (hemzelf...) dat daar John van Broekhoven als eerste finishte!

 

Voor de komende weken nog even dit: 

op 16 juni rijden we op het parcours rond het Schelde Rijnkanaal en Spuikanaal de jaarlijkse tijdrit. Uit betrouwbare bron kan ik melden dat Rob Naaijkens speciaal uit oost-Brabant over komt om zijn titel te verdedigen. Ook verneem ik dat Mark de Kock als alternatieve tocht 14 keer het Schelde Rijn Kanaal overzwemt nu hij geen passende stuurbeugel voor zijn fiets heeft. Ik kan dit echter nog niet Bevestigen.

2. Op zondag 23 juni gaan we naar de Ardennen om daar de traditionele Ardennenrit te rijden. Arjen en Rene hebben een mooi voor-iedereen-te-doen parcours toegezegd dus lees de mail er nog eens op na een meld je aan!

Met sportieve groeten,

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer