Boonhil

Datum Route Chauffeur
Boonhil

Vriens

Ludo

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 55

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

 

DAGEN OM SNEL TE VERGETEN....

deze zondag lijkt een kopie te worden van vorige zondag. Als ik opsta is het nog droog, maar buienradar laat er verder geen misverstand over bestaan: er komt weer regen aan. Op zich ziet het er niet schrikbarend uit, het zou zelfs al vrij snel over moeten trekken? Maar wie goed kijkt ziet in de bewegende beelden van het afgelopen uur dat er overal boven Brabant nieuwe plukjes verschijnen. En elk plukje is een nieuwe actieve bui. Dat beloofde niet veel goeds was ik bang. En in tegenstelling tot vorige week, toen het na een uurtje inderdaad zo goed als droog werd, bleef het heel de ochtend regenen. Soms wat minder hard maar vaker stevig en langer!

Maar dat zou niet de reden van de kop boven dit stuk zijn. Op een onschuldig moment, we zijn nog geen uur onderweg, glijden de koprijders van de groep weg over een kunstmatige overbrugging van een dikke beregeningsslang die over het fietspad ligt. Grootste slachtoffer, en niet allen vanwege zijn lengte, is Bas. Onze rots in de branding en altijd vooraan het peloton schreeuwt het uit van de pijn. En die pijn is niet van de schrik zal later in het ziekenhuis blijken. Zijn bovenbeen is gebroken en er wacht ons niets anders dan het bellen van 112 en vervolgens wachten op de ambulance!

Onze voorzitter Jochem handelt beslist en snel terwijl René zich ontfermt over onze ongelukkige reus die nu hulpeloos in de berm ligt. Wouter geeft hem snel zijn regenjas want ondertussen begint het harder te regenen. Gelukkig komt ook al snel de bewoner van de dichtst bijzijnde boerderij aangesneld met een dekentje. Even later komt hij zelfs met zijn busje waar hij een grote vissersparaplu uit tevoorschijn tovert. En die komt heel goed van pas want inmiddels gaat de hemelsluis helemaal open.

Even verder op wordt ook met Iron gesproken. Hij was ook onderuit gegaan maar kwam er met wat schaafwonden een stuk beter vanaf. In ieder geval lichamelijk. Hij staat er beteuterd bij en baalt verschrikkelijk omdat hij zich ook verantwoordelijk voelt voor de positie waar Bas zich nu in bevindt. Ik stel hem gerust: Natuurlijk is het zwaar klote, maar een ongeluk kan iedereen overkomen en Iron kon er helemaal niets aan doen. Wel de boer of de firma die de slang niet opgeruimd heeft nadat hij gestopt was met beregenen. Uiteraard is dit natuurlijk nooit de bedoeling van wie dan ook geweest, maar als men tien minuten had besteed aan het opruimen dan was Bas er nu niet zo aan toe geweest. Maar ja, wat gebeurd is, is gebeurd.....

Nadat Bas in de ambulance gelegd was reden we door. De fiets van Bas, en ook die van Rene die met de ambulance mee ging, werden netjes geparkeerd bij de hulpvaardige boer. Later die dag zouden die door Jan Hermes opgehaald worden. Met heel veel dank aan iedereen die geholpen had vertrokken we via de kortste route weer terug naar Bergen. Nog steeds giet het pijpenstelen maar hebben we inmiddels wel de wind in de rug. Maar al snel staat een gedeelte al weer stil omdat clubkampioen Arjan een lekke band had. Menigeen heeft dat niet meer meegekregen want ondanks dat er in eerste instantie gewacht werd is nu de groep in stukken gebroken.

Nadat Arjan zijn band had verwisseld rijden we weer verder. Via Wouw rijden we naar de Westelaarsestraat om richting de Wouwse Tol te gaan. Inmiddels begint het zowaar wat op te drogen en rijden we even later de A58 over waarna iedereen zijn eigen weg naar huis neemt.

Heel veel sterkte Bas! Hopelijk ben je snel weer hersteld en kun je je vertrouwde plekje in de groep weer innemen.....

Daan

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer