Fijnaart

Datum Route Chauffeur
Fijnaart

Tilborg, van

Michel

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 91

Hermes

Jan

Ritinformatie / verslag

Moederdag! Verrassend regenachtig weer! Toch staat er een groepje van net geen 20 fietsers te wachten op de Boulevard voor de clubrit naar "de Fendert".. Jan Hermus is ritkapitein en Sjel rijdt met de bus van HermesPassieVoorFietsen vandaag achter de groep.

We rijden de stad via de zuidelijke route over de Heimolen en Zoomland uit. Zoals bijna wekelijks zien we Bas er vooraan weer bovenuit steken met verder o.a. Jochem, Paul Vereijken (nieuw lid, vandaag in " geel hesje"), ikzelf in de voorste gelederen. Op de heide begroeten we in het voorbijgaan Wouter Wilting die vandaag bij de Berk een testdag " BMC"  heeft georganiseerd. Als we richting Moerstraten fietsen passeren we de voormalige " Hel" van Moerstraten. Ooit lag daar een lastige kasseienstrook die vanuit zuidelijke richting eindigde op de t-splitsing waar links op de hoek het gedenkteken voor de daar gesneuvelden in WO II staat. De toenmalige ronde van Midden Brabant kende daar vaak een beslissend moment in de koers (amateurs..) 
Het weer is druilerig maar de hoeveelheid nattigheid blijft voor ons beperkt en valt de regen vooral waar wij op dat moment (nog) niet zijn. 
Via de Welberg fietsen we via de zuid-zeedijk richting Dinteloord, de meesten zullen niet gezien hebben dat we noordelijk rijdend op de 2e kruisweg aan onze rechterzijde de "Derriekreek" passeren...
Linksaf gaan we de noord-zeedijk op richting Dinteloord. Er is vandaag relatief weinig ambitie om mee op kop te rijden. Het is al een wekelijks terugkerend scenario dat vooral "B-rijders" op kop rijden en de "A-rijders"  zich achterin de groep ophouden totdat ze er in de finale een klap op geven. Dat wetende en wetende dat mijn ambitie is zolang mogelijk bij de eerste groep A-rijders te blijven kijk ik of iemand genegen is over te nemen maar als dat niet gebeurd nemen Bas en ik verantwoordelijkheid om de groep mee door Dinteloord te loodsen. We kunnen als fietsers rechtdoor maar voor de bus geldt een 1-richtingsverkeer om in het centrum van Dinteloord te komen dus rijd ik een rondje door de woonwijk om op de hoofdweg door Dinteloord uit te komen. Plotseling lijkt het alsof ik wordt beschoten maar het is Bas die slachtoffer van een klapband is. Hij stapt even in de bus om pas weer kilometers zoeken later weer nabij Roosendaal aan te sluiten ondanks een poging om bij Dintelsas met een ander wiel aan te sluiten. Intussen gaat het ook wat meer regenen en ziet het er allemaal dreigend uit maar eenmaal richting Fijnaart wordt en blijft het droog.
Met Paul, Renzo, Cor en John blijf ik voorin rijden. Er komt geen signaal om even te stoppen om de bus weer op het juiste spoor te krijgen dus blijven we gewoon rustig doorrijden. Eenmaal bij Roosendaal rijden we langs het perceel waar over een 5-6 jaar het nieuwe Bravis Zks zal worden geopend. Plotseling sluit Bas weer aan en gaat meteen mee op kop.

De finale bij de A is bescheiden in deelnemers: Eric, Daan, Jochem, Richard, Arjan, Amadeo en ik versnellen onder impuls van Eric richting de Vleet. Richard moet tot zijn teleurstelling toch snel afhaken maar kan met hulp van de bus vlak voor de streep weer aansluiten. Op de Schouwenbaan springt Arjan weg, net iets te hard en alleen Daan en Eric kunnen mee. Zij betwisten dan ook de rit die uiteindelijk ondanks moeilijke momenten voor hem door Arjan wordt gewonnen! Erachter rijden Jochem, ikzelf en Amadeo voor plek 4 die voor Jochem is. 

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer