Klein Zundert

Datum Route Chauffeur
Klein Zundert Broekhoven, van John
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Heimolen Wouwse Tol 81

Hermes

Jan

Ritinformatie / verslag

 

LENTE, ZOMER OF WINTER?

14 april 2019 staat op de kalender. Alweer de 8ste rit van dit prille seizoen. Laten we even een jaar terug gaan, Klein Zundert in 2018, toen we werden getrakteerd op veel zon en een graadje of 22!! Wat een contrast met vandaag...

Even na negenen komen Arjan en ik aan op de Boulevard. Helemaal winters aangekleed omdat toen ik opstond vanochtend ik het ijs op ons dak kon zien liggen! Dus mijn dikke overschoenen en mijn winter handschoenen en uiteraard mijn winterjack en helmmuts uit de kast gehaald en snel op pad. Bij aankomst was ik een beetje verbaasd over de grote opkomst. Uiteindelijk gingen we met 37 man op pad, inclusief de zoon van Walter, oud-lid Paul Dingemans en nog 3 gastrenners. Door een foutje op de site stond daar als uitrijroute Vredenrust vermeld. Daardoor fietste Joop ons tevergeefs tegemoet....

De rest reed uit via de Heimolen en constateerde dat het inderdaad gewoon koud was. De eerste 40 km zouden we de wind van voren krijgen. Niet dat het zo hard waaide, maar op kop voelde je die gure zuigende tegenstand maar al te goed. Dus hulde die in die fase de moed opbrachten om op de eerste rij te gaan fietsen!

De rit verliep verder best voorspoedig. Chauffeur van vandaag John van Broekenhoven plus nageslacht had het op zich niet druk, buiten het terugbrengen van diverse plassers. Wat me verder nog wel opviel was dat het best druk onderweg was. Niet alleen met passerende en tegemoetkomende auto's, ook met collega fietsclubs van diverse grootte. En op een enkele ongeduldige automobilist na ging alles vrij soepeltjes.

Eenmaal we weer terug westwaarts reden ging het tempo wat omhoog. De wind blies ons nu lekker in de rug. Helaas kregen we de beloofde zon niet te zien. Pas terug na de finish brak ze voorzichtig door. Na de passage van Nispen maakten we ons op voor de finales. Een grote groep koos ook vandaag weer voor de A-finale. Een verslag van die krachtinspanning tref je hieronder bij de comments aan! Veel leesplezier en een hartelijke dank aan Yasta (en ook aan Reinier)

Volgende week is het Pasen. Dan rijden we op maandag!

Daan  

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer