Smalstad

Datum Route Chauffeur
Smalstad Michielsen Yasta
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Thoolseweg Halsteren 78

Hermes

Jan

Ritinformatie / verslag

 

MOOIE OPKOMST VOOR RONDJE SMALSTAD

Na drie weken baggerweer is het de afgelopen week eindelijk droog geworden en is de wind niet meer zo bepalend. Op vrijdag wezen de thermometers in de regio zelfs meer dan 15 graden aan! Helaas was het vandaag bij lange na niet zo warm. De matige noordwesten wind zorgde ervoor dat het ondanks de strak blauwe hemel met veel zon niet echt aangenaam werd. Desondanks verzamelde zich een aardige blauw witte trein op de boulevard voor clubrit nummer vijf van dit seizoen.

De bups kwam pas ruim na negen uur op gang. Men was gelukkig zo vriendelijk geweest om op mij te wachten. Toen ik al bijna een kilometer op de fiets zat kwam ik er achter dat ik mijn helm niet had opgezet!? Zonder helm rijden leek mij geen optie en dus snel rechtsomkeer gemaakt met als gevolg dat ik dit keer echt te laat was. Onderweg had ik nog wel Roy opgepikt die dus ook ruim te laat was maar vandaag gered werd door mijn vergeetachtigheid!

Via de Kop van 't Hoofd verlieten we de plaat om vervolgens via de haven richting de Thoolseweg te rijden. Hier zien we al de eerste plasser langs de weg staan. Vandaag zouden er nog meer volgen. Dit als gevolg van ons strengere No-Pis-Policy dat we sinds dit jaar hanteren: Geen sanitaire stops meer bij ritten onder de 90 kilometer! Verder verliep alles vrij rustig en gemoedelijk. De snelheid was netjes maar door de grootte van de groep was het soms achterin wel flink aanzetten.

Na de Thoolse brug heeft Wim een lekke band. De bus zit hier niet achter ons en dus stuur ik chauffeur Yasta terug als ik hem in Tholen zelf bij de rotonde zie. Officieel mag de bus ons niet volgen over de brug, maar in het vervolg toch het verzoek om als chauffeur gewoon achter ons aan te blijven rijden! Ondertussen moet ik even flink aan de bak om de groep weer te achterhalen en naar voren op te stomen. Daar hoor ik van Iron dat er via een Locator app een virtueel contact is met de bus. Die zal dus even later gewoon weer aansluiten, inclusief Wim!

Nu gaan we kris-kras over het eiland Tholen met een noordwesten wind veelal tegen. Sommige leden stoppen hier voor een tweede plaspauze... Daarna rijden we de brug bij Vossemeer over volgt de splitsing. Ik zit ongeveer in vijftiende positie als ik eens omkijk om de boel te inventariseren. Ik schik me een hoedje als blijkt dat ik nog niet eens halverwege de grote A-groep rijd?! Meer dan 30 man kiest voor de snelle mannen en dat benauwd me wel even. Als bestuurlid maak ik me dan direct een beetje zorgen over onze veiligheid.

Gelukkig gaat alles goed vandaag! Maar voor alle zekerheid begin ik zodra de kans zich voordoet naar voren op te schuiven. Ik denk dat het het beste is om maar snel de wedstrijd hard te maken om zo de groep wat uit te dunnen. Als ik weg wel springen zie ik dat Roy me al voor is geweest. Eventjes kijk ik wat er gebeurt. Als niemand aanstalten maakt om achter onze eerste vluchter te gaan jagen besluit ik zelf om dan maar te gaan. Zonder achterom te kijken voer ik de snelheid flink op. Even later komt Denny me met nog grotere snelheid voorbij en moet ik flink aanzetten om in zijn wiel te komen. Even hoop ik op een snelle afscheiding maar als ik even later dan toch een blik naar achteren werp ze ik een hele grote groep weer aansluiten....

Nu volgt een periode van onophoudelijk aanvallen door Roy, Johan, Denny en nog anderen. Het gaat nu allemaal zo snel dat ik het allemaal niet goed meer kan volgen. Wat me nog wel opvalt is dat bij de aansluiting op het B-parcours er geen bus staat. Maar ik heb geen tijd om daar iets over te bedenken! Inmiddels zie ik Roy door de berm weer wegspringen. Er wordt even te lang naar elkaar gekeken en de vogel is gevlogen! Ik heb het vermoeden dat meerdere leden met hetzelfde euvel als ik te maken hebben: vermoeide benen en dus wordt er voornamelijk veel naar elkaar gekeken.  Denny doet dan een serieuze poging om het gat te dichten met Rutger in zijn wiel. Daarachter is het Eric en een voor mij onbekende renner (Gaetano, red) die de tweede achtervolgende groep vormt. Terwijl de rest daarachter ook uit elkaar geslagen wordt, wat een slagveld!

Roy is vandaag duidelijk de sterkste. Hij komt dan ook als eerste over de finish, op korte afstand gevolgd door Denny en Rutger. Dan is het even wachten op de nummer vier voor vandaag. Eric en mister X (Gaetano, red) zijn met de streep in zicht voorbij gestoken door de sprintende Folke (4de) en Johan (5de). Daar weer kort achter een klein pelotonnetje waar ik zelf deel van uit maak samen met Charl en aanpikkende Eric. Ook Huub passeert de streep al snel nadat hij in de slotfase nog flink gesleurd heeft in ons groepje.

Daarna bollen we uit en laten iedereen aansluiten. We missen dan Arjan die aan het eind van de Rubeerdijk lek reed. Dat lot overkwam overigens ook Frenk jr al een paar kilometer eerder. Zij zullen op eigen kracht de weg naar 't Strandhuys terug vinden. Daar zit dan al de rest van de groep in een heerlijk zonnetje te genieten van de koffie en thee!

Daan

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer