De Heen

Datum Route Chauffeur
De Heen

Punt

Rene

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Thoolseweg Halsteren 68

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

STARTEN MET EEN STRALEND ZONNETJE!

Maar liefst 35 leden vandaag aan de start waaronder een adspirant lid. En met Frenk, die de bus bestuurde vandaag, erbij kwamen we op 36 leden die vandaag om negen uur stonden te popelen om het seizoen 2019 te beginnen! Eigenlijk stond Rene Punt op de lijst als chauffeur van de openingsrit. Maar omdat Frenk nog last had van de naweeën van een griepje bood hij zich vrijwillig aan om de bus te rijden. Hulde daarvoor!!

Afgelopen vrijdagavond hebben we de ALV gehad. Normaliter starten we pas in Maart maar omdat het dan Vastenavend in Bergen is waren we een week eerder gaan zitten. En die keus pakte dus fantastisch uit gezien het weer! Wat een heerlijke omstandigheden om weer te beginnen. Nauwelijks wind en volop zon. Wel was het fris, rond acht uur vanochtend vroor het nog licht, maar de temperatuur schoot lekker omhoog naarmate de ochtend vorderde.

Start rit 1 - De Heen

Via de Kop van 't Hoofd verlieten we de Boulevard. Op deze wijze mijden we alle stoplichten. Daar komt ook nog bij dat wanneer de zon zo uitbundig schijnt, het decor van deze voormalige vestingwerken werkelijk verbluffend is. Althans voor mij in ieder geval.... Even zijn we de bus kwijt omdat Frenk nog bij de stoplichten op ons stond te wachten. Met een belletje van Jochem, de ritkapitein van vandaag, is dat snel verholpen. Al snel rijdt Frenk achterons richting Tholen.

Deze eerste rit brengt ons naar De Heen. Vroeger ging dat via Steenbergen, maar na de aanleg van de A4 ter plekke doen we dat niet meer. Vanaf de Zwarte ruyter is het nu linksaf om vervolgens langs Fort Henricus een extra lusje te fietsen voor de benodigde kilometers. Even later rijden we door de Heen en zien we al wat praalwagens voor de opkomst van vanmiddag staan. Daar zouden we overigens verder geen last van hebben. Inmiddels heeft Rene Koole ons verlaten. Na bijna anderhalf jaar van afwezigheid was hij er weer voor het eerst bij maar ging het iets te hard en koos hij ervoor om een eigen rondje ervan te maken. Hopelijk zien we hem volgende zondag weer bij de start verschijnen!

De rit kabbelt rustig verder en we rijden over het eiland Tholen zuidwaarts richting de splitsing. Een hele grote groep kiest vandaag voor de A-finale. Zo zie ik ook Jan Hermes die afgelopen winter de nodige kilo's is kwijt geraakt het ook bij de snelle mannen proberen! Kersverse clubkampioen Arjan heeft direct pech. Hij heeft een lekke band maar roept dat hij wel op eigen kracht terug zal rijden naar 't Strandhuys! Enkele leden blijven bij hem...

Ik zelf zit een beetje achterin omdat ik verwacht dat het met de oostenwind niet direct demarrages zal regenen. En dat klopt ook wel. Uiteraard was het Reinier die de eerste jump van deze finale en dus ook van het seizoen plaatst. Echt tot een versnelling binnen de groep komt het niet. Ook niet wanneer daarna Eric daarna serieus een gaatje slaat.

Maar de wind is te veel recht van voren waardoor in de achtervolgende groep het gros van de mannen lekker mee pedaleert en ziet dat de eenzame noeste werker na het keerpunt bij de Zwarte Ruyter wordt terug gepakt. Al snel valt dan de finale in een eerste plooi wanneer Denny, wie anders, wegspringt. Johan is vandaag ook al zeer attent en springt er al snel achteraan. Iedereen begrijpt dat je die twee niet zomaar moet laten wegrijden. Maar wie knapt het vuile werk op. Een tijdje wordt er achter de twee tempo gemaakt maar wanneer het stil dreigt te vallen neem ik de kop over. Niet met de intentie om er naar toe te springen, maar gewoon tempo rijden. Wanneer ik bijna aansluit kijk ik even achterom en ben ik verbaasd dat niemand in mijn wiel zit. Dus aansluiten en direct mee overnemen is nu het devies en hopen dat we stand houden!

We hebben een leuk klein gaatje en we draaien voorbeeldig. Wel merk ik dat Johan en met name Denny toch nog een nivootje hoger zijn dan ik. Af en toe moet ik even overslaan maar probeer zo goed als ik kan het tempo hoog te houden. Blijkbaar is het niet hoog genoeg want voor we van de Rubeerdijk af draaien sluiten Eric en Jan Kees bij ons aan. Achter hen zit ook nog een groepje van vier op het vinketouw. Denny heeft de aansluiting zien aankomen en demarreert direct weer. Johan ik en ik reageren niet waardor Denny een mooi gaatje slaat. Na een tijdje springt Eric het gat en in ik gok dat Jan Kees en Johan te veel naar elkaar loeren en spring mee. Maar mijn kruid is al verschoten helaas en Eric moet het meeste werk doen. Desondanks zijn inspanningen komen Jan Kees en Johan even later ons voorbij en is de finale definitief in zijn plooi gevallen.

Denny is gevlogen en wint de eerste rit. Jan Kees en Johan komen er niet meer bij en in die volgorde komen ze over de finish. Daarachter blijf ik Eric net voor in een sprintje om niets. Frank Tack pakt plaats zes.

Daan

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer