Dammentocht

Datum Route Chauffeur
Dammentocht

Franken

Rob

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Geen finale 241 Dommele, van Daniel
Ritinformatie / verslag

 

Eerste lustrum!

Na veel jaren van absentie staat deze fraaie en uitdagende clubrit weer op het programma! Voor de vijfde keer gaan we, als het weer tenminste geen roet in het eten gooit zoals in 2019, deze monsterrit weer rijden.

Poster Dammentocht 2023

Op zondag 25 juni as wordt voor de vijfde keer een bijzondere clubrit verreden. Net als de vorige keren gaan we een rit van 241 kilometer rijden!  Op die dag rijden we nl de:

Dammentocht 2023

Een aantal van jullie zal bij het lezen van bovenstaand stukje, en dan met name de afstand, even de wenkbrauwen fronzen. Maar vrees niet! Aan iedereen is gedacht. De rit is in twee stukken van 133 en 108 km gesplitst. We gaan er vanuit dat iedereen de hele afstand rijdt. Mocht je dit echt te veel vinden dan heb je de mogelijkheid om je als chauffeur voor een van beide trajecten aan te melden. Zo hoef je niet alle kilometers te fietsen!

 

*  *  *  *    Dagindeling:    *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 

06.45 Verzamelen Boulevard

07.00 Vertrek 1 traject

11.15  Aankomst bij rustplaats

12.00 Vertrek 2de traject

15.30 Aankomst rijders Boulevard!!

Wil je alvast de voorlopige route bekijken:    Deel 1.    Deel 2.

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Bij de sluis in Veere, na ongeveer 130 kilometer, hebben we een rustplaats. Hier wordt gewisseld van chauffeur. Op deze rustplaats wordt tevens voor eten en drinken gezorgd in de vorm van broodjes en een koolhydraatrijke koude schotel!

Omdat we de nodige zaken van te voren moeten regelen verzoeken we je om vooraf door te geven of je komt door te mailen  naar info@tcdemarkies.nl. Doe dit uiterlijk 21 juni! Indien je niet de hele afstand wilt fietsen meld je dan aan als chauffeur voor een deel.

Belangstellenden van buiten de club mogen ook deelnemen, echter alleen als introducee van een clublid. We gaan er wel vanuit dat deze gastrijder in staat is om de hele tocht uit te rijden. We vragen van hem/haar een bijdrage in de kosten van €5,00 voor eten en drinken onderweg, te betalen voorafgaande aan de rit. Introducees kun je tegelijkertijd met je eigen aanmelding opgeven via de mail.

De rit wordt niet vooraf uitgepijld maar op de gebruikelijk manier gefietst. Dwz dat er ritkapiteins zijn die vooraan in de groep aanwijzingen geven. De snelheid wordt hierbij tussen de 30 en 32 km/uur gehouden, afhankelijk van de omstandigheden. Omdat de complete rit voor één ritkapitein niet te behappen valt is de route net als vorig jaar onderverdeeld in trajecten. Daar zul jij als deelnemer verder geen last van hebben behalve dat er steeds andere mensen de route zullen aangeven!

Tot slot: Voor hen die de uitdaging aandurven is de complete 241 km een bijzondere prestatie. Wij zullen dan ook alles er aan doen om er voor te zorgen dat iedereen de rit kan uitrijden! We hopen daarom op jullie enthousiaste deelname!!

 

+ + + +  Let op: Opgave verplicht! (Ivm aanschaf eten en drinken)  + + + +  Geef je op uiterlijk 21 juni  + + + +   Geheel verzorgd  + + +

 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je die altijd stellen aan een van de ritkapiteins!

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer