Haringvliet

Datum Route Chauffeur
Haringvliet

Nieuwdorp

Jochem

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Halsteren 105 Goosens Reinier
Ritinformatie / verslag

 

Verslag clubrit Haringvliet

Vandaag weer eens een ritje naar Goeree Overflakkee.
Reinier is wegkaptein en die rol is hem wel toevertrouwd. Bas, Reinier, Jochem J (want in onze voorzitter Jochem is chauffeur vandaag) en vooral Niels doen veel kopwerk vandaag. En dat is nodig want er staat een stevige noord westenwind. De uitrijroute is verrassend vandaag maar daarna volgen wij exact de route van vorige week, Alleen slaan wij niet de Zuidlangeweg in maar fietsen wij rechtdoor naar Dinteloord. Hierna door richting de Haringvlietbrug.

Het tempo de brug omhoog is stevig en enkele zakken er door maar met wat hulp van oa Albert en ondergetekende houden wij iedereen erbij. Op Goeree staat veel wind dus het blijft hard werken. Op onze vertrouwde parkeerplaats met uitgebreide busstop is er een korte plasstop. Hierna vervolgen wij onze route via Den Bommel en Stad aan t Haringvliet. Na Nieuwe Tonge draaien wij al snel de Phillipsdam op. Iedereen blijft er goed bij. Over de Slaakdam loods Niels ons heen en al snel zijn wij bij de finales.

Mark fietst ook weer een keer mee met de pussy A finale die begint met een versnelling van Niels die wij niet meer terug zien, Niels levert een knappe prestatie zeker na zijn vele kopwerk tijdens de rit. In de achtervolgende groep wordt niet echt samen gewerkt. In het begin zijn het Charl, Albert, Jochem J en ondergetekende die het tempo hoog houden. Op de Rubeerdijk probeert Arjan meerdere keren weg te komen. Een keer lijkt het Arjan te lukken samen met Jochem maar ook deze poging strand. Jan Mens is flink actief vandaag en versnelt meerdere keren maar er is geen wegkomen aan terwijl het gat met Niels niet kleiner wordt. Niels wint souverein en wij gaan sprinten op de overige podiumplekken. Het is uiteindelijk Charl die wint voor Daan, Albert en mij. Charl haalt nog de 60 in de sprint terwijl ik max 53 fiets dus dat verschil is snel verklaard.

Het terras bij het Strandhuys zit stampvol dus wij zitten niet allemaal bij elkaar. Als ritcommissie voeren wij nog wat wijzigingen door op het ritschema gevat ondersteunt door Mark en Kees, een soort Waldorf en Statler van de Muppets...

Tot volgende week,
Lars.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer