Klein Zundert

Datum Route Chauffeur
Klein Zundert Scherpenisse Chiel
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Heimolen Wouwse Tol 78

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

Klein Zundert. We mogen weer!

Na weken... nee maanden zonder clubritten gereden te hebben, kwam eind juni het verlossende woord vanuit politiek Den Haag en de NTFU: sporten buiten in groepsverband mag weer! De afgelopen Coronaperiode dacht ik wel eens aan al die Markiezen die dapper doortrainen en hun goede vorm niet konden etaleren. Of aan Daan, die mogelijk uit pure wanhoop zijn kampioenstrui ingelijst en al aan de muur heeft hangen omdat het dit jaar niet gedragen zou worden. Vandaag kwam dan gelukkig een einde aan misschien wel één van de meest bizarre perioden uit de clubgeschiedenis.

De voorbije maanden hebben we niet mogen klagen over het zomerse weer. Vandaag stond er echter een stevige wind en viel er lichte regen. Genoeg reden om te besluiten dat we vandaag niet het open Zeeuwse landschap aan zouden doen, maar meer landinwaarts fietsen richting Klein Zundert. Een 25-tal leden verzamelt zich op de Plaat (inclusief Chiel die vandaag de bus bemant). De lastige weersomstandigheden, vakanties, trainingsachterstand en voorzichtigheid bij een aantal leden verklaart mogelijk deze ietwat lagere opkomst.

De rit verloopt soepel, signalen worden goed doorgegeven naar achteren en Chiel heeft het gelukkig niet druk vandaag. Met uitzondering van een tweetal omleidingen dan. Want met name op de Zundertseweg is de boel aardig opengebroken. Af en toe is het wel opletten wanneer de wind opsteekt. Zo zie ik een paar renners van de weg afgeraken in de berm.

En dan gaat het hard, zijn we weer bij de splitsing aangekomen en wordt er gestart met de finale! Binnen korte tijd zullen we weten hoe dat we er conditioneel voor staan t.o.v. onze fietsmaten! De eerste kilometers is het al meteen bikkelen en ontvangen we de wind recht in onze snuffert. De boel blijft redelijk bij elkaar. Iedereen probeert ongeschonden dit lastige stuk door te komen. Ik hang ergens achteraan als ik merk dat er plots toch versneld gaat worden en alles op het lint getrokken wordt. De eerste afvallers zijn dan al te noteren. Wanneer ik weer wat zicht heb op wat er zich voor mij afspeelt zie ik dat een tweetal zich los heeft weten te rukken van de rest, vlak voordat we naar rechts de Vleetweg richting de Schouwenbaan op rijden. Het zijn Jan Kees en Denny. Met de vorm van deze twee heren zit het (zo vroeg in het seizoen) wel goed! Eenmaal goed op weg op de Schouwenbaan valt het grootste slachtveld te noteren. Één voor één moeten er Markiezen lossen en schuif ik langzaam op naar voren. Zodoende vormt zich een achtervolgende groep met: Niels, Daan, Rutger, Lars en ikzelf. Omdat Jan Kees vooruit is probeert Daan de boel goed af te stoppen. Het gat wordt daardoor niet kleiner, maar groeien doet het ook niet, waardoor de motivatie om toch goed door te blijven rijden niet afneemt. In ons groepje zijn het Niels, Rutger en ik die het tempo bepalen. Daan kan eenvoudig mee. Lars laat achterin het groepje zien dat hij taai is en weigert te capituleren.

Eenmaal aangekomen op de Westelaarsestraat krijgen we de wind weer van voren. Met name Rutger laat hier desondanks een goede krachtinspanning zien waardoor we vlak voor het bereiken van de leidingstraat het tweetal hebben bijgehaald. Het lijkt nu, ondanks ontsnappingspogingen van een enkeling, op een eindsprint aan te komen. Bij de streep staan Richard en Chiel ons op te wachten en zien dat Rutger, Niels en Daan zich weten los te rukken van de rest en gaan uitmaken wie de eerste overwinning na de Coronastop mag opeisen. Het is uiteindelijk Rutger die voor Niels en daarna Daan de streep passeert. Een mooie en verdiende overwinning voor Rutger die absoluut niet gestolen is! Jan Kees en Denny sprinten niet meer mee waardoor ik als vierde over de meet kom met in mijn wiel Lars.

Bij de B begreep ik dat (wie anders dan) Michel het straffe tempo bepaalde, samen met Rob Halter. Frank was uiteindelijk als eerste over de meet.

Ondanks het grijze weer was het buiten na afloop toch lekker zitten bij het Strandhuys. Mede dankzij de terrasverwarming die aan stond. Het was daarnaast zeker weer fijn om lekker bij te kletsen met iedereen en ouderwets over fietsen te ouwehoeren.

Heb je zelf nog aanvullingen op de rit van vandaag, dan lees ik deze graag terug en zie ik je reactie tegemoet!

Tot volgende week!

Reinier maakte nog een filmpje: https://youtu.be/F7NSsfoyFxM

Gr. Huub

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer