Oesterdam-Tholen

Datum Route Chauffeur
Oesterdam-Tholen

Franken

Denny

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Korteven Halsteren 72

Dongen, van

René

Ritinformatie / verslag

Deze zondag vertrokken we met 19 fietsers en vervangend buschauffeur Renzo voor een "simpel" fietsritje over de Oesterdam en Tholen. Ik was al wat vroeger vertrokken omdat ik vandaag nog eens de 100 km wilde aantikken. Aldus kwam ik na een ritje van 16 km aan bij de Schelp waar het nog niet echt druk was ondanks dat er vandaag toch een lekkere temperatuur was voorspeld. Ook had het in de vroege ochtend nog geregend en lagen de straten er nog niet droog bij.

Na de jaarlijkse "Limburgs Aller Aller Mooiste" melden toch ook Rene en Lars zich om de rit mee te rijden, Rene als wegkapitein.
Her en der zouden we modderige wegen tegenkomen reden om via de Markiezaatsweg de stad uit te rijden. Al op de Langeweg, richting NON-plus Ultra, werd het Markiezenblauw al snel bruin van kleur. Nattigheid, bietencampagne en wegwerkzaamheden zorgden ervoor dat niemand zich illusies hoefde te maken vandaag je fiets zomaar in de schuur te zetten zonder enige nabehandeling.... Samen met Rene reed ik op kop ook om te voorkomen dat er al teveel modder op mijn gezicht en bril kwam. Maar al snel rijdt John grijnzend voorbij om vervolgens pal voor me te gaan rijden.... AL snel zitten er 3 of 4 leden bij Renzo in de bus om van band te wisselen.

Huub informeert waar de pechvogels blijven

 

 

 

 

 

 

groep wacht daarom even aan het eind van de "Damesweg" om daar linksaf verder te rijden om vervolgens de brug af te rijden en vervolgens onder diezelfde brug door langs het Spuikanaal richting Oesterdam te rijden.

Sjel, Lars en Rene zijn inmiddels uitgestapt en rijden we over de Oesterdam richting Tholen. Richard en Rene sluiten even aan bij een snelle groep die ons passeert maar halverwege de Oesterdam laten zij zich weer terugzakken. Als we nabij de Speelmansplaten noordwestelijk draaien verwacht ik meer zijwind en mogelijk "waaiervorming". Dat blijkt erg mee te vallen en met de handen op het stuur rijden we met een behoorlijke vaart naar de Diepsluis zonder dat iemand in de kant of in de problemen komt....

Eenmaal op Tholen normaliseren we de snelheid weer enigszins naar beneden maar toch komen we niet onder de 32 per uur en vanaf Poortvliet gaat het weer sneller richting St. Annaland. Cor, John, Jack en ikzelf zijn degenen die het tempo bepalen totdat Sjel richting Nieuw Vossemeer de kop neemt. Jammer genoeg slaat Sjel ook rechtsaf en zit ik alweer op kop om de kleine A-groep naar de Zeelanweg te voeren. Kort voordat we rechtsaf gaan neemt Eric over en voert al meteen de snelheid op. Ik voel al iets in m'n benen stromen waar ik misschien wel last van ga krijgen maar probeer toch voorin te blijven.

Bij de Heense Molen gaat Eric meteen links rijden om maar niemand de kans te geven uit de wind te gaan zitten en balend als een stekker zie ik achtereenvolgens Yasta, Johan, Lars en Huub voorbijkomen en telkens heb ik de kracht niet om aan te sluiten. Rene is ook verrast want die moet ook meteen een gaatje laten wat hij later nog bijna dichtrijdt maar uiteindelijk bepalen Johan, Yasta en Eric wat er gebeurd vandaag. Eric springt weg, Johan rijdt het gat dicht en Yasta springt mee en slaagt er vandaag opnieuw in om als eerste over de streep te rijden. Na Rene en ik moeten achtereenvolgens Lars en Huub de drie nog laten gaan. De Rubeerdijk laat ik me door Renzo terugbrengen tot 100 meter achter Lars en Rene in de hoop nog bij hen te kunnen aansluiten maar dat lukt net niet meer. Toch wel balend van dit verloop rijdt ik zwijgend en met een lusje overde Waterschand terug naar de Boulevard. Er zit slechts een klein groepje leden aan de koffie, de rest is al naar huis of naar een wasserette om de fiets af te spuiten.

Kortom, geen bieten maar een moddercampagne was het!

Reinier Goosens

De bruin verkleurde fietsen van Lars, Reinier en Huub

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer