De kleine herfstprijs

Datum Route Chauffeur
Rucphen Laseur Cor
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Vrederust Wouwse Tol 75 Dommele, van Daniel
Ritinformatie / verslag

Na vorige week lijkt het ook nu dat we net niet droog gaan houden. Vooral in het zuiden regen voorspeld dus volgen we al een etmaal hoe het er deze ochtend zal uitzien en of het verantwoord is om een veilige clubrit te rijden. Ook in het bestuur wordt hierover daags tevoren al druk overlegd. Uiteindelijk blijkt vanochtend dat het weliswaar niet droog blijft maar het ontbreken van een straffe wind doet besluiten de voorspelde druppels te accepteren en op pad te gaan.

En aldus vertrekken we met een klein groepje iets na negen uur van de Boulevard over de singel en Ravelstraat in de richting van Moerstraten. Daan zet zich met Jochem op kop maar eerstgenoemde zal die plek gedurende de rit niet meer afstaan.Jochem, Arjan, Eric en Yasta zijn degenen die Daan op kop gezelschap houden.

Via Welberg rijden we langs de Kruislandse dijk in der richting Van Kruisland om bij Gastelsveer de Vliet over te steken. Het blijkt zeker niet windstil en de oostelijke wind speelt in elk geval mij wel parten. Dus af en toe sporen we de koprijders aan iets meer ruimte te geven om in het wiel aan te sluiten door iets meer naar het midden te rijden. Daan onderhoudt met kennelijk gemak een tempo van 31-33 per uur, voordeel is dat we dan snel weer thuis zijn, nadeel is dat ik zelf bijna 2 weken alleen maar wat uurtjes op de TACX heb gedaan en behoorlijk moet aanpoten om vooraan in het wiel te blijven. Het lukt dan wel, maar met het gevoel alsof m'n rem aanloopt....

Via Oud Gastel rijden we eigenlijk een "rondje Roosendaal" op het grondgebied van de gemeente Rucphen. Dt is immers de naam van de clubrit die we vandaag rijden. Jochem, Arjen en Daan maken duidelijk dat we vandaag geen finale rijden waarbij ik de indruk krijg dat alleen Daan dat jammer vindt. Nabij Rucphen worden we in een onoverzichtelijke bocht bijna verrast door een tegenligger. Op het moment dat ik de auto voor ons zie wacht ik al op het geluid van fietsen die tegen het asfalt gaan maar gelukkig komt iedereen zonder valpartijen de bocht door. 

Zo rijden we via Nispen en de Mariabaan (B-parcours) terug naar Bergen op Zoom. Daan voert het tempo in de laatste kilometers nog eens wat op en rijdt vervolgens officieus als eerste over de streep, gevolgd door mij en Eric.

Frank Rockx en de medewerkers van het Strandhuys hebben toch op ons gerekend en met z'n vijven maken we de koffieketel nog grotendeels leeg...

Conclusie: lekkere fietsrit, "wij waren erbij" en degenen die er niet waren? Die waren er niét bij.....

Reinier Goosens

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer