Klein Zundert

Datum Route Chauffeur
Klein Zundert

Egeraat, van

Piet

Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Heimolen Wouwse Tol 80

Nieuwdorp

Jochem

Ritinformatie / verslag

 

KLEIN ZUNDERT IN DE ZON

De zomer is dan meteorologisch ten einde, astronomisch is dat nog niet het geval! Dit zal morgen 23 september gebeuren om 9.50 uur op het moment van equinox. Dat wil zeggen het moment waarop het middelpunt van de zon loodrecht boven de evenaar staat! Maar ook qua beleving is de zomer nog niet tot zijn einde. Bij het vertrek was het al ruim 15 graden en de maximum temperatuur zal rond de 26 graden liggen! 26,2 graden om precies te zijn....

Maar intussen is het wel gewoon rit nummer 31 en loopt het seizoen op zijn einde. Slechts 80 kilometers vandaag, en ook alleen maar voor hen die de A-finale rijden. Volgende week is het gelukkig de laatste rit van de maand en zullen we nog één keer boven de 90 km komen. Daarna bouwen we definitief af! Het weer doet dat vanaf deze namiddag al, want er is regen op komst.

Maar wij starten onder een stralend blauwe lucht onder aanvoering van ritkapitein Jochem. Zijn PC is gisteren gecrasht en daarom roept hij mijn hulp in om met name het stuk na de Lange Schouw goed door te komen. Tot de rotonde ter plaatse blijf ik achterin de boel in de gaten houden en constateer dat chauffeur Piet diverse keren in actie moet komen voor kleine mechanische probleempjes en sanitair ongemak. Daarna neem ik mijn positie op de tweede rij in naast Jochem, heerlijk uit de wind gehouden door Niels en Huub. Eerst genoemde liet zijn fraai gevormde kuiten de toch nog taaie tegenwind doorklieven alsof het niets was. Huub had daar wat meer moeite mee en reed hele stukken schuin naast hem. Hij was dan ook blij toen hij eindelijk af mocht geven. Jochem nam toen het stokje van hem over.

In Klein Zundert slaan we niet rechts af om richting Galder te gaan, maar rijden we noordwaarts. De wind komt uit het zuidoosten en dus gaat de snelheid wat omhoog. Ik kijk vanaf rij twee een paar keer achterom en constateer dat iedereen vlotjes kan volgen, ondanks dat we nu regelmatig boven de 35 gemiddeld uitkomen. Richting  Sprundel geeft na kilometers kopwerk Niels af en rijd ik verder met Jochem over bekende wegen naar Schijf. Het geroezemoes achter ons geeft aan dat iedereen het prima naar zijn zin had. Ik zie op mijn teller dat de temperatuur inmiddels boven de 20 graden is uit gekomen!

De splitsing verloopt geruisloos. Een grote groep kiest voor de A. Ik besluit om maar wat verder naar voren op te schuiven om niet verrast te worden. De wind staat hier pal in de zij en het is du een kwestie van op het kantje rijden. Het is in eerste instantie de super actieve Wouter die het tempo maakt. Ik zit in tweestrijd wat te doen. Er nu een klap op geven wat gunstig zou zijn omdat iedereen hier moet vechten voor zijn plekje. Maar ik voorzie weinig hulp wanneer ik het wel zou doen. Daarmee zou ik nodeloos met mijn krachten moeten smijten en daar had ik geen trek in. En dus gebeurt wat ik al vermoedde: niemand probeert in deze fase weg te springen.

Pas na de dubbele bocht komt er actie. Het is Folke die het bal opent. Het brengt wat hoop bij me en ik duik direct zijn wiel in. Gaat dit het begin van een harde finale worden of zijn dit slechts wat losse flodders. De snelheid die Folke hier etaleert doet denken aan het eerste, een harde finale dus, maar al snel blijkt dat lelijk tegen te vallen. Het is voornamelijk Niels die wat probeert maar telkens nooit hard door zet. Misschien komt dat mede doordat ik steeds attent reageer en in zijn wiel kruip. Maar als er niet meer hulp komt is het zinloos en dus telkens valt het weer stil. Dus toch losse flodders al met al.

Denny probeert het uiteraard ook twee keer. Maar hij komt pure snelheid te kort om door te trekken. Ook Wouter heeft op de Westelaarsestraat weer voldoende adem om een mooie jump te plaatsen. We zijn dan net een vrij grote groep renners met shirtjes van Studio Velo gepasseerd. Daarom heb ik in eerste instantie niet in de gaten dat Wouter en ik een gaatje hebben wanneer ik aansluit. Pas als dat tot me doordringt nestel ik me op kop maar blijkt dat te laat te zijn.

We stevenen dus af op een sprint. Maar blijkbaar hebben enkele leden van de groep die we net ingehaald hebben aangepikt bij ons. Zij sturen ons eindspel behoorlijk in de war. Misschien hadden we de boel beter kunnen afblazen want enkele gevaarlijke situaties achter de Tol doen zich daarna voor. Dan zet Frenk sr zich op kop en moeten de vreemdelingen onze wielen lossen. Frenk trekt lekker door en ik zit lekker in zijn wiel. Helaas kan hij voor mij niet lang genoeg doortrekken waardoor ik te snel op kop kom te zitten. Ik besluit om dan maar alles of niets te spelen en versnel. Een kat in het bakkie voor de snelle mannen achter mij die lekker mijn bordje leeg eten en dan aan kunnen gaan voor de sprint. Folke maakt het netjes af en drukt zijn wiel voor Yasta en powerman Niels over de streep. Zijn zesde is binnen en hij staat nu op gelijke hoogte met Yasta! Denny perst er zowaar ook nog een sprintje uit en komt vlak voor mij als vierde binnen. Een blik naar achteren leert me dat we een gaatje hebben geslagen met de rest.

Daarna bollen we uit en rijden we op ons gemak terug naar het Strandhuys. Op het terras is het nog niet druk. Zo in het zonnetje is het prima toeven en kunnen we napraten onder het genot van eerst koffie en thee en later nog wat fris, met of zonder alcohol!

Daan.

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer