Javadorit

Datum Route Chauffeur
JaVaDo-rit Snijders Richard
Uitrijroute Finale Afstand Wegkapitein
Geen finale 114

Bragt, van

Arjan

Ritinformatie / verslag

 

VOOR HET TWEEDE JAAR (BIJNA) WINNAAR!

De aanmeldingen voor dit jaar stroomden nu niet bepaald binnen! Voor veel leden heeft deze speciale rit weinig aantrekkingskracht. Waarschijnlijk door het vroege tijdstip waarop we geacht worden te vertrekken in Essen, de startplaats van deze rit. Al om 7.41 uur werden we op appel verwacht! En als het dan net als dit jaar bij de start in Bergen aan het regenen is en de voorspellingen nu ook niet je dat zijn dan mogen we zelfs nog blij zijn dat we aan 10 rijdende leden komen. Best wel jammer, ook als je bedenkt wat voor werk de organiserende club uit Essen er aan heeft.

Maar goed, de elf leden die vandaag toch besloten om ondanks de lichte neerslag deel te nemen hadden een prima rit. Op Wouter en Lars na verzamelde iedereen bij Rozenoord. Van hieruit reden we gezamenlijk naar de start bij het Parochiehuis van Essen. Toen we daar aankwamen was het nog rustig. Volgend jaar kunnen we best een kwartier later vertrekken wat dat betreft! Wouter was er al en ook Lars kwam al snel zodat we in ieder geval met zijn tienen waren, aangevuld met Richard die traditioneel de bus rijdt. Omdat we o bijtijds waren konden we in ieder geval nog even op het gemak naar de WC en hadden we ook nog tijd voor koffie vooraf.

De route vandaag liep voor het grootste gedeelte door West Brabant. Het zou zo een clubroute van ons geweest kunnen zijn, inclusief de passage over het grondgebied van Bergen. Desondanks kwamen we toch ook nog over stukjes route die voor veel van ons onbekend waren. De rit was prima uitgepijld weer. Maar desondanks reden we bij Kuivezand (waar heb ik die naam eerder gehoord...) fout. In plaats van onder de nieuwe randweg van Oudenbosch door te rijden blijven we parallel de ventweg volgen. Ikzelf zie het vanaf een afstandje aan. Omdat ik even daarvoor een sanitaire stop heb gehouden rijd ik wat achter de groep en zie het fout gaan. Eer ik weer bij de groep ben is daar ook doorgedrongen dat we niet meer op de route zitten.

We besluiten om door te rijden en zo snel mogelijk weer de route op de pikken. Dat is na precies 3.300 meter een feit. We hebben dan geen notie hoeveel we omgereden hebben. Achteraf blijkt dat dat maar liefst 2,6 kilometer te zijn geweest. Er rest ons niets dan te starten aan een grote inhaalrace. Ipv de opgegeven snelheid van 32 km/uur rijden we nu constant tegen de 40 km/uur aan. Al snel halen we de club in die, naar later blijkt, twee plekken na ons gestart is. Ik heb het gevoel dat binnen onze club de gedachte leeft dat we zojuist de na ons gestarte club inhalen want als we daarna een andere groep voor ons zien rijden gaat de snelheid er wat uit. Even later komen we bij de derde controlepost en kunnen we verder niets meer goedmaken. Vanaf dan keert de rust weer en rijden we weer 32 km/uur. We hebben dan onze achterstand van 6 minuut 11 terug gebracht tot 2 minuut 13! Niet slecht...

In de hedendaagse Javadorit is zo'n fout dodelijk. Tegenwoordig draait het om seconden verschil. Dus na lang wachten blijkt dat we op de vertiende plek terecht gekomen zijn. Nog niet eens laatste dus! Die 'eer' viel de Molenrijders B te deel. Maar alvorens we de uitslag kregen hebben we al een behoorlijke tijd moeten wachten onder het genot van brood met zult en iets te drinken daarbij. Met ons kleine clubje hoeven we in ieder geval niet op een glas drank meer of minder te kijken, dat dan weer wel!

Daan

 https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/6137112/racefietsroute/javadorit-2019

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer