TC de Markies – Zaterdag ritten 

                                            

Waarom? 

Als toerclub willen we leden graag in de gelegenheid stellen om aan toertochten buiten onze regio deel te nemen. Het is erg leuk om met een aantal leden samen een dergelijke tocht in een andere omgeving te rijden: het is een leuke ervaring om over beroemde trajecten of heuvels te rijden, het is een sportieve uitdaging, en natuurlijk is het vooral ook een erg gezellige dag.  

Zaterdag ritten… 

Om deze toertochten te faciliteren en enigszins te stroomlijnen, stellen we als Bestuur een gevarieerde lijst samen met een geselecteerd aantal toertochten die op een zaterdag worden gereden. Deze Zaterdag ritten zijn soms georganiseerde tochten, soms een route die we zelf bepalen. De tochten zijn meestal binnen twee of drie uur met de auto bereikbaar. Vrijwel altijd kan er gekozen worden uit verschillende afstanden en zwaartes, zodat de rit aangepast kan worden aan de deelnemende Markiezen. Deze lijst wordt aan het begin van het seizoen bekend gemaakt, maar het Bestuur kan gedurende het seizoen deze lijst nog wijzigen. 

Wat niet de bedoeling is… 

Het is expliciet niet de bedoeling om ‘gewone’ trainingsrondjes op de Zaterdag in onze eigen omgeving als Zaterdagrit te markeren. TC de Markies is en blijft een tourclub die op Zondag haar routes fietst. 

Hoe? 

Zaterdagritten worden in principe niet door het Bestuur georganiseerd. Het idee is dat deze lijst suggesties biedt aan leden om een toertocht te kiezen en onderling af te stemmen wie er mee wil, welke afstand te rijden, hoe het vervoer te regelen en kosten te verdelen, et cetera. Leden wordt gevraagd dit in de TC de Markies app bekend te maken en verder af te spreken, zodat zoveel mogelijk leden er weet van hebben en kunnen aanhaken. 

Club-kilometers 

Het rijden van een tocht op zaterdag kan voor sommigen aanleiding zijn om de reguliere clubrit op zondag over te slaan. Tijdens de algemene ledenvergadering van 28 februari 2020 is echter besloten dat de kilometers van een zaterdagrit niet meetellen als clubrit.

Voorwaarden voor een formele Zaterdag rit 

Zaterdag ritten zijn vooraf als zodanig door het Bestuur aangemerkt en worden gepubliceerd op de site van TC de Markies. Indien nodig, kan het Bestuur wijzigingen doorvoeren of uitzonderingen maken en zal zij dit tijdig communiceren.  Van gereden zaterdag ritten kunnen verslagen voor de site worden aangeleverd, bij voorkeur ook met foto's!

Suggesties voor een Zaterdag rit 

De lijst met Zaterdagritten wordt in principe aan het begin van het seizoen vastgesteld door het Bestuur. Leden kunnen suggesties voor een additionele Zaterdag rit aan het Bestuur doorgegeven. Bij voorkeur dient dit minimaal 2 maanden voor de rit te worden gedaan. Het Bestuur zal beslissen of een suggestie kan worden opgenomen als Zaterdag rit, rekening houdend met het bestaande programma, de intentie van Zaterdag ritten en voorwaarden als hierboven beschreven. 

Voorlopige lijst met Zaterdag ritten 2020 (UNDER CONSTRUCTION!)

7 maart         Toertocht Veenendaal 50-75-100 km
21 maart       Dwars door Vlaanderen, Joop Zoetemelk  
28 maart       Gent Wevelgem 
11 april         Klassieker van het goede doel (Zulte Pays de Collines) 
                     Veenendaal-Veenendaal
                     Scheldeprijs
18 april         Brabantse Pijl
                     De ISAAC Alternatieve
 2020
25 april         Etixx Classic
                     Kwaremont Belisol Classic
                     Rob Naaijkens Classic Helmond

2 mei            Grinta Challenge (Pays de Collines)
9 mei            La Magnifique 
 
16 Mei          Koos Moerenhout Classic Steenbergen
                     La Chouffe Classic

31 mei          
Tillf Bastogne Tillf (1e pinksterdag)
13 juni          Jean Nelissen Classic (Lux) 

 

In de pijplijn 
Oktober        
Limburgs aller aller mooiste 

Zie ook: www.wielertochten.nl 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer